ETUSIVULLE
TUTUSTU JAKKUVÄRKKIIN

TUTUSTU JAKKUVÄRKKIIN

TUTUSTU JAKKUVÄRKKIIN 

 

Jakkuvärkin koirametsä sijaitsee hiljaisen yksityistien varrella omassa luonnon rauhassaan keskellä n. 700 ha metsäaluetta.
Alue on kokonaan aidattu ja sen suuri koko (4,3 ha) mahdollistaa rentouttavan ja lajityypillisen ulkoiluhetken vilkkaammallekin koiralle tai vaihtoehtoisesti rentouttavan, luonnon läheisen liikuntakokemuksen rauhaa rakastavalle kuntoilijalle.
Koska koko aidattu alue on vain varaajan käytössä, voit nauttia koirasi kanssa vapaudesta laillisesti (myös rauhoitusaikana) ja turvallisesti ilman epätoivottuja kohtaamisia. Toki varaaja voi ottaa mukaan myös omia ja koiransa kavereita.
Sama koskee kuntoilijaa; pääset nauttimaan ulkoliikunnasta ja tekemään alueelta löytyvien kuvallisten ohjeiden mukaisia harjoitteita täysin omassa rauhassa, myös koirasi on kanssasi tervetullut.
Aluetta kiertää hiekkapohjainen 1,1 km kuntopolku ja alueella risteilee lukuisia pienempiä polkuja sekä muutama, hiukan leveämpi karttaan merkitty polku.
Jakkuvärkin alue koostuu kahdesta erityyppisestä metsämaastosta. Pääportilta aukeava alue on avointa, hiekkapohjaista uuden kasvun metsää takareunaa kohden nousevalla rinteellä (korkeusero on noin 7 m) ja sen eri reunoilla sijaitsee kolme pientä aitaamatonta lampea, joista kahdessa on osan vuotta koirille uimasyvyys. Lammessa koira voi halutessaan virkistäytyä ja niiden vieressä on kuntoilun jälkeen mukava tehdä loppuvenyttely. Kahta lampea yhdistää Jakkupuro. Oikealle sijoittuva osuus on vanhaa metsää ja hiekkapohjalla on polkuja, sammaloituneita kiviä sekä matala aitaamaton kosteikko.
Alueen pintakasvillisuus koostuu pääosin puolukan- ja mustikanvarvuista, sammaleesta sekä heinästä. Marjojen lisäksi alueelta löytyy runsaasti erilaisia sieniä, mm. kanttarelleja, suppilovahveroita ja mustatorvisieniä.
Koirametsässä koirasi saa olla koira, eikä risujen repiminen, koirakaverin kanssa riehuminen, uiminen tai kuoppien kaivaminen ole kiellettyä, kunhan kuoppia ei kaiveta aidan läheisyyteen ja omistaja muistaa varmistaa, ettei seuraava vuokraaja tai kuntoiluja loukkaa itseään niihin. Eripuolilla aluetta on luonnon materiaaleista tehtyjä koirien “temppu pisteitä” ja niitä on tulossa lisää. Alueen erilaiset ympäristöt mahdollistavat myös erityyppisten harjoitusten tekemisen yhdessä koirasi kanssa.
Eripuolilta koirametsää löytyy kuntoilijoille erilaisia harjoitetauluja lämmittelyliikkeistä kehonhallintaan sekä voimaharjoitteluun. Liikkeissä hyödynnetään joko kehon omaa painoa tai luonnon materiaaleja, kuten puita, tukkeja jne.
Yleiseen viihtyvyyteen on panostettu; asiakkailla on oma pysäköintialue ja pääsisäänkäynnin yhteydessä on erillinen aitaus, jossa sijaitsevaan huoltovajaan voi vierailun ajaksi jättää ylimääräiset vaatteet ja kantamukset. Aitauksessa saat myös vapautettua, kytkettyä ja huollettua koirasi kotimatkaa varten. Pääportti, josta erilliseen aitaukseen pääsee, suljetaan varauksen ajaksi sisäpuolelta, joten voit olla huoletta siitä, että varauksesi aikana alueelle tulisi joku muu.
Vanhan metsän puolella, mäen laella sijaitsee 20 hlön grillikota, jossa on mukava vaikka pitää sadetta tai grillata makkaraa. Grillikodan läheisyydessä on pöytä, penkkejä ja puuvaja, josta löytyy kuivia puita sekä kompostoiva puucee. Tulen voi kuitenkin sytyttää vain, jos varauksen kesto on vähintään 2 tuntia. Alueen toiselta laidalta taukotuvan vierestä löytyy toinen kompostoiva puucee. Taukotupa tullaan kunnostamaan ja aukaisemaan varaajien käyttöön, tällä hetkellä se toimii varastona. Keväällä 2024 alueelle on tulossa myös laavu.

Luethan myös ohjeet ja säännöt ennen varauksen tekemistä!