ETUSIVULLE
OHJEET JA SÄÄNNÖT

OHJEET JA SÄÄNNÖT

OHJEET JA SÄÄNNÖT


Yleistä


Muista että vaikka alue on aidattu, koira on aina haltijansa/omistajansa vastuulla!
Jos mukanasi on lapsia, vastuu lapsista on aina mukana olevalla aikuisella. Muistutamme, että alueella sijaitsee kolme lampea ja kosteikko, jotka usein kiinnostavat lapsia sekä puita ja kiviä, joihin lapset saattavat kiipeillä.

Jakkuvärkin koirametsä Oy ei vastaa koiralle tai omistajille/vuokraajille sattuneista tapaturmista tai omaisuusvahingoista.

Pienempiä tapaturmia varten sekä grillikodalta että huoltovajalta löytyy ensiapupakkaus.
Avotulenteko ja tupakointi on koirametsässä ehdottomasti kielletty.
Grillikodalta löytyy sammutuspeite ja vaahtosammutin. Hätätilanteessa soita 112.

Jakkuvärkin koirametsän koko alue (4,3 ha) on aidattu 2,08 m korkealla teräsverkolla, jonka silmäkoko on alhaalta 7,6 cm x 15 cm ja silmäkoko suurenee ylöspäin. Verkko on solmittu liukumattomilla solmuilla, eikä sen silmäkoko veny. Verkkoa ei ole kaivettu maahan, mutta tarvittaessa se on kiilattu.

Älä anna koirasi kaivaa aidan vierestä ja huolehdi myös, ettei koirasi pääse kiipeämään aidan yli.

Aita tarkistetaan päivittäin, mutta ilmoitathan heti, jos havaitset, että aita on syystä tai toisesta vaurioitunut. 

Kunnioita metsää ja luontoa. Metsän tahallinen vahingoittaminen on kielletty.

Pysäköintialueella sekä metsässä ei ole valaistusta, joten pimeän aikaan suosittelemme varautumaan otsalampulla ja laittamaan koirille paikantamista helpottavat valopannat.

 

Koirat ja turvallisuus


Tulethan metsään vain terveen koiran kanssa. Jos koirallasi on ripuli, kennelyskä, sillä on muu tarttuva tauti tai se on muuten sairas, ota yhteyttä. Tällaisessa tapauksessa voimme vaihtaa vuorosi toiseen ajankohtaan kuluitta, mikäli varauskalenteri sen mahdollistaa. Siirto tulee tehdä viimeistään 24 tuntia ennen varauksen alkua. Varauksen voi siirtää vain kerran. Juoksuisen nartun tuomista metsään ei suositella.

Koiran tulee olla rokotettu kennelliiton sääntöjen mukaisesti. Alle rokotusikäisen pennun voi tuoda oman harkinnan mukaan. Emme valvo rokotuksia emmekä sairauksia/tauteja, vaan luotamme omistajien valveutuneisuuteen.

Metsässä on kiviä, koloja, kantoja, juurakoita, risuja sekä muita epätasaisuuksia, mitä metsissä normaalistikin on. Pääpolkujen varrelta sekä aitaa kiertävältä huoltotieltä olemme keränneet pois kaatuneet puut sekä hakettaneet terävät risut ja kepit, jotta koirilla olisi turvallisempaa liikkua. Muualta metsän alueelta risuja vielä löytyy ja niitä poistetaan edelleen vuokraustoiminnan käynnistyttyä.

Vaikka aita estää suurempien eläinten pääsyn alueelle, asuu metsässä myös pienempiä eläimiä, joita aita ei estä. Koirametsän alueella ei ole vielä ollut maa-ampiaispesiä ja koko kevään/kesän/syksyn aikana on nähty yksi pienikokoinen kyy, mutta kuten normaalistikin metsässä liikkuessa, pyydämme tarkkailemaan maastoa. Koska Pori ympäristöineen kuuluu punkkialueeseen ja metsä sijaitsee lähellä merta, suosittelemme tarkistamaan koirasi punkkien varalta metsässä käynnin jälkeen tai huolehtimaan voimassa olevasta punkkiestosta.

Keväisin koirametsän alueella voi myös pesiä lintuja ja toivomme, että mikäli huomaat pesän tai poikasia, ilmoitat siitä mahdollisimman nopeasti.

Pidä silmällä koirasi touhuja varsinkin ensimmäisillä kerroilla, niin näet, kuinka koirasi toimii vapaana metsämaastossa. Muistutamme, että alue on suuri ja luoksetuloa kannattaa harjoitella, jotta saat koirasi kiinni varauksesi päättyessä. Lisäksi suosittelemme omistajille kunnon jalkineita, mikäli aiot kulkea koirasi kanssa muuallakin kuin pääpoluilla. Omistajallakin on hyvä olla tapaturmavakuutus voimassa, kivet ja oksat ovat märkinä liukkaita.

Alueella ei ole tarjolla koirille kuppeja tai juomavettä, joten muista ottaa ne mukaasi! Lammesta koirasi voi tietenkin juoda niin halutessaan.


Pysäköinti

Koska koirametsä sijaitsee keskellä metsäaluetta, liikkuu siellä usein suuria metsätyökoneita, joten autojen pysäköiminen tien pientareille on kielletty. Asiakkaillamme on pysäköintiä varten oma pysäköintialue, johon mahtuu helposti kymmenen autoa ja tarvittaessa enemmänkin.

Lukuun ottamatta Jakkuvärkin koirametsän aidattua aluetta, koirat on pidettävä ehdottomasti kytkettyinä, myös pysäköintialueella, ainoastaan siten vältymme ikäviltä kohtaamisilta.


Siisteys

Koirien jätökset kerätään pois!

Koirametsästä löytyy useita erillisiä bioroskiksia kakalle sekä sekajäteroskikset huoltoaitauksesta, taukotuvalta ja grillikodalta. Kakka kompostoidaan, joten ethän heitä kakkaroskiksiin muita kuin biohajoavia kakkapusseja. Jos unohdit kakkapussin, löydät Biohajoavia koirien kakkapusseja telineistä huoltoaitauksesta, taukotuvalta sekä puuvajalta, lisäksi kakkaroskiksilta löytyy pieniä lapioita.  

Alueelta löytyy kaksi puuceetä, joista sisäänkäyntiä lähin sijaitsee taukotuvan yhteydessä ja toinen alueen toisella reunalla grillikodan läheisyydessä. Lisää wc-paperia ja huussikuiviketta löytyy grillikodan läheltä puuvajasta. Ilmoitathan, mikäli ne ovat päässeet loppumaan.


Varatulle ajalle saapuminen ja poistuminen

Varatulle vuorolle saavutaan aikaisintaan 5 min ennen oman varauksen alkamista ja poistutaan heti varauksen päättyessä.

Koirametsän pysäköintialueen reunasta löytyy pääportti, jonka riippulukon saa auki varauksen yhteydessä ladatulla Abloy Beat Cumulus sovelluksella.

Lukko aktivoidaan painamalla sen pohjasta löytyvää nappia (lukkoon syttyy valkoinen valo) ja sen jälkeen varaajan puhelimesta aukaistaan sovellus, jossa ensin yhdistetään lukkoon ja sen jälkeen valitaan Jakkuvärkin koirametsän Pääportin lukko, joka avataan ensin sovelluksessa ja sen jälkeen sen saa aukaistua fyysisesti (lukossa palaa vihreä valo).

Kun lukko ja pääportti on aukaistu, siirrytään seuraavaksi huoltoaitaukseen, suljetaan portti ja siirretään lukko lukittuna (suljettuna) sille varattuun koukkuun huoltovajan oven viereen, ulkoseinään. Jos lukko ei ole enää aktiivisena (vihreä valo ei enää pala), paina sen pohjassa olevaa nappia uudestaan, jotta saat sen aktivoitua ja lukittua. Sulkemalla portti liukusalvalla ja sokalla sisäpuolelta, estetään ylimääräisten pääsy omalle varatulle ajalle.

Poistuttaessa riippulukko aktivoidaan uudestaan painamalla sen pohjassa olevaa nappia ja aukaistaan lukko Abloy Beat Cumulus -sovelluksella. Lukko siirretään takaisin alkuperäiseen paikkaansa portin ulkopuolelle ja lukitaan.

Lukon saa avattua varaajan puhelimen Abloy Beat Cumulus -sovelluksella milloin tahansa varauksen aikana, niin monta kertaa, kun on tarve. Lukkoa ei saa ottaa mukaan metsään. Digitaalinen avain on voimassa varauksesi aikana. Tarkemmat ohjeet sovelluksen lataamisesta saat sähköpostiisi varauksen tehtyäsi.

Huoltoaitauksesta aukaistaan erillinen portti alueelle. Huoltoaitauksessa koira vapautetaan ja kytketään takaisin tullessa ennen poistumista takaisin pysäköintialueelle. Huoltoaitauksesta löytyy myös huoltovaja, jonne voi niin halutessaan jättää ylimääräisiä varusteita ja jossa koiran voi esimerkiksi kuivata omilla pyyhkeillä, ennen autoon siirtymistä.


Mikäli portti ei aukea, pyydämme soittamaan numeroon 044-249 0505 ja avustamme sinua lukon aukaisemisessa tai neuvomme sinulle vaihtoehtoisen sisäänpääsytavan. Mikäli avaus tehdään henkilökohtaisesti, on sinun varauduttava vähintään 15 min odotukseen.

Koirametsän portista poistutaan heti varauksen päättyessä ja parkkipaikaltakin ennen seuraavan varaajan saapumista. Vaikka jokaisen varauksen välillä on 15 min ja digitaalinen avaimesi on voimassa myös tuona aikana, voi viivyttely aiheuttaa ei toivottuja kohtaamisia.

Huolehdi siitä, että saat koirasi kytkettyä ennen varauksen loppumista, alue on suuri!

Mikäli sinulla on tarve ajaa isomman ”koiralauman” kanssa suoraan alueen sisään, ota yhteyttä ennen varauksen tekemistä tai vähintään vuorokautta ennen ajankohtaa.

 

Grillikota ja tulenteko

 

Grillikota on vuokraajan käytettävissä rajoituksitta. Tulen voi kuitenkin sytyttää vain, mikäli varaus on vähintään 2h, jotta voimme olla varmoja siitä, että tuli on myös ehtinyt sammua ennen varauksen loppumista. Grillikodan läheisyydestä löytyy kuivia polttopuita puuvajasta. Omien polttopuiden tuominen on kielletty. Puuvajasta löytyy myös makkaratikut ja muita grillaustarvikkeita. Omien grillitikkujen veisteleminen koirametsän puista on kielletty.

Tulisijaa ei saa jättää ilman valvontaa niin kauan kunnes puut ovat täysin palaneet. Tulisijan alla oleva tuhkaluukku tyhjennetään metalliseen tuhkaämpäriin vasta sen jälkeen, kun tuhka on jäähtynyt. Tarkista tuhkaluukku ennen sytyttämistä ja tyhjennä tarvittaessa. Grillikodalta löytyy sammutuspeite ja vaahtosammutin.

Puuvajan riippulukko aukeaa ja sulkeutuu samalla tavalla Abloy Beat Cumulus sovelluksella, kuin pääportin lukkokin. Puuvajan lukkoon saa digitaalisen avaimen automaattisesti varauksen yhteydessä. Puuvajan ulkoseinästä oven vierestä löytyy koukku, johon lukon voi ripustaa lukittuna puuvajan käytön ajaksi.

Voimassa olevien metsäpalovaroitusten aikaan tulenteko grillikodalla on ehdottomasti kiellettyä.

Näitä ohjeita ja sääntöjä noudattamalla, saamme kaikki nauttia mukavista, rentouttavista hetkistä parhaan karvakaverin kanssa.

 

–  TERVETULOA JAKKUVÄRKKIIN  –