ETUSIVULLE
ESITTELY

ESITTELY

TUTUSTU JAKKUVÄRKKIIN

Kartta – kuvana

Jakkuvärkin koirametsä sijaitsee rauhallisen yksityistien varrella metsäalueella luonnon rauhassa. Alue on kokonaan aidattu ja sen suuri koko (4,3 ha) mahdollistaa rentouttavan ja lajityypillisen ulkoiluhetken vilkkaammallekin koiralle.

Koska koko aidattu alue on vain varaajan käytössä, voit nauttia koirasi kanssa vapaudesta laillisesti (myös rauhoitusaikana) ja turvallisesti ilman epätoivottuja kohtaamisia. Toki varaaja voi ottaa mukaan omia ja koiransa kavereita.

Jakkuvärkin alue koostuu kahdesta erityyppisestä metsämaastosta. Pääportilta aukeava alue on avointa, hiekkapohjaista uuden kasvun metsää takareunaa kohden nousevalla rinteellä ja sen eri reunoilla sijaitsee kolme pientä aitaamatonta lampea, joista kahdessa on osan vuotta uimasyvyys. Kahta lampea yhdistää Jakkupuro.Oikealle sijoittuva osuus on vanhaa metsää ja hiekkapohjalla on sammaloituneita kiviä sekä matala aitaamaton kosteikko. Alueen pintakasvillisuus koostuu pääosin puolukan- ja mustikan varvuista, sammaleesta sekä heinästä. Aluetta kiertää huoltotie ja alueella risteilee pieniä polkuja sekä muutama, hiukan leveämpi, karttaan merkitty polku.

Koirametsässä koirasi saa olla koira, eikä risujen repiminen, koirakaverin kanssa riehuminen, uiminen tai kuoppien kaivaminen ole kiellettyä, kunhan kuoppia ei kaiveta aidan läheisyyteen ja omistaja muistaa varmistaa, ettei seuraava vuokraaja loukkaa itseään niihin. Eripuolilla aluetta on luonnon materiaaleista tehtyjä koirien “temppu pisteitä” ja niitä on tulossa lisää. Alueen erilaiset ympäristöt mahdollistavat myös erityyppisten harjoitusten tekemisen yhdessä koirasi kanssa.

Myös omistajien viihtyvyyteen on panostettu; asiakkailla on oma pysäköintialue ja pääsisäänkäynnin yhteydessä on erillinen aitaus, jossa saat vapautettua, kytkettyä ja huollettua koirasi kotimatkaa varten. Aitauksessa sijaitsevassa huoltovajassa voit siistiä koirasi rauhassa ja halutessasi jättää sinne ylimääräiset kantamuksesi koirametsässä vierailun ajaksi. Pääportti, josta erilliseen aitaukseen pääsee, suljetaan varauksen ajaksi sisäpuolelta, joten voit olla huoletta siitä, että varauksesi aikana alueelle tulisi joku muu.

Vanhan metsän puolella, mäen laella sijaitsee 20 hlön grillikota, jossa on mukava vaikka pitää sadetta tai grillata makkaraa. Grillikodan läheltä löytyy kompostoiva puucee sekä puuvaja, josta löytyy kuivia puita. Puuvajaan saat digitaalisen avaimen varauksesi ajaksi. Tulen voi kuitenkin sytyttää vain, jos varauksesi kesto on vähintään 2 tuntia. Alueen toiselta laidalta taukotuvan vierestä löytyy toinen kompostoiva puucee. Taukotupa tullaan kunnostamaan ja aukaisemaan varaajien käyttöön, tällä hetkellä se toimii varastona. Alueelle on tulossa myös laavu ja grillikodalle pöytä ja penkit.

Luethan myös ohjeet ja säännöt ennen varauksen tekemistä!